Svéd extrém sport

2009.02.19. 08:45

Lassan beáll a rend - ez a azt is jelenti, kicsit ritkul a rózsaszín köd. Így még izgalmasabb látni milyenek is igazából a svédek. Ez a hét (A 8. HÉT - csupa nagybetűvel!) a síelés hete. Vagyis inkább afféle síszünet. Van tanítás, munka, minden...de mégsem igazán. Hétfőn munka után beültünk egy kis kötetlen beszélgetésre a közeli étterembe. A tanszék többsége ott volt, nevetgéltünk, eszegettünk, iszogattunk. Büszkén mesélték a kollégáim, milyen nagy népszerűségnek örvend hazájukban a kézilabda, hogy milyen erős a nemzeti válogatott....aztán jó másfél óra múlva hahotázva ecsetelték a nemzetük másik büszkeségét. A nagy össznépi mosást. A társasházakban általában van egy nagyon jól feleszerelt mosókonyha (két mosógép, különböző szárítógépek, minden ami kell), ami lassan teljesen kitölti a lakók közösségi életét. Nem elég, hogy a belépőkártya csak az előre lefoglalt időpontban enged be, nem elég hogy az energikusabb nyugdíjas nénik árgus szemmel őrködnek a mosókonyha tisztaságán. De mindemellett gondosan jegyzik ki mennyit késik, ki hagy nagyobb mennyiségű szöszmöszt, zsebpiszkot, kiszóródott mosóport vagy esetleg mosatlan zoknit szanaszét maga után, majd a nénik a mai fiatalokat megszégyenítő aktivitással üzengetnek (kommentelnek) a ház lakóinak. Sajnos az üzenetek többsége nem éppen barátságos, de kétségtelenül mókás. És persze minden háznak megvan a maga gyűjteménye a speciális üzenetekből, minden kollégámnak volt mosodás története. Pont úgy licitálták túl egymást a "ki lopta el 4 félpár zoknimat" vagy a "talált leopárdmintás férfitanga a földszint egyben átvehető" sztorikkal, ahogy a büszke anyukák a játszótéren. Egyetlen mosás erejéig én is belekóstoltam ebbe a nagy játékba még az előző házban ahol laktam - de nem éreztem rá az ízére. Talán majd a következő (remélem már saját!) helyemen. Merthogy a házibácsim ki tudja milyen megfontolásból vett egy saját mosógépet évekkel ezelőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorpocok.blog.hu/api/trackback/id/tr88952197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edittigris 2009.02.19. 12:40:49

Azért elég mozgalmas az élet arrafelé! igazán irígylésre méltó a tanszéki dumaparti, annak idején nagyon jól működött ez nálunk is. Sajnos, most mindenki rohan a második, harmadik munkahelyére, ilyen luxusra nincs idő. Ezek szerint a svédeknél meg lehet élni a fizetésből, vagy nem érdekli őket annyi hiábavalóság birtoklási vágya, mint a magyarokat? Gratulálok a lángos sütéshez, az már igazán haladó szakácsművészet! Puszi, vigyázz magadra és ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG! Itt ugyanis Zsuzsanna nap van, hát ott?
süti beállítások módosítása