A gyomron át hova jutunk?

2009.02.09. 16:58

Múlt vasárnapi húsleves után a tervek szerint a bableves következett...volna. Merthogy az az igazi nagyszemű tarka bab itt nincs. A többivel meg nem kísérletezem! De nem keseredtem el egy cseppet sem, mert a boltokban annyi izgalmas ízű ismeretlen mindenféle integet, hogy csak győzzem sorra kipróbálni mindet. Minden tekintetben elég érdekesen alakult a szombatom! A házibácsi épp bekerítő hadjáratot indított egy svéd lány kegyeiért, tehát meghívta magához vacsorázni. A készülődés felért egy élő konyhashow-val!  Reggel kiválasztotta a menüt, beszerezte a hozzávalókat és mivel 6-ra hívta a leányzót, fél ötkor már neki is látott főzni. Mindenféle saláták, halak, rákok, sajtok, egzotikus gyümölcsök vártak rendben a sorukra! Ahogy elnéztem a szívvel lélekkel készített 3 fogásos menüt, tényszerűen megállapítottam magamban:vagy egy Brünhilda jön vagy egész héten ezt fogja enni a házibácsi. Mókás volt látni a készülődését - aztán megérkezett a LÁNY (no komment), én meg csendben elültem a szobámban. Vasárnap úszás után a házibácsi megkínált a "maradékból" (alig hiányzott az egészből - lehet, nem ízlett a lánynak?) és le a kalappal tényleg finomat főzött - az már csak külön bónusz volt, hogy csak melegítenem kellett. Ja, hogy főztem-e valamit vasárnap? Végül "azték karfiolt" (a nyers rózsáira szedett karfiolt olajjal, sóval borssal összemaszatoltam, beletettem a fóliával kibélelt tepsibe majd megszórtam cayenne-borssal, kakaóporral és megsütöttem. ISTENI lett - egy kis hideg avokádóval ettem. Persze a receptet úgy találtam a neten, Chili és Vanilia főzős blogjában) - amit a házibácsi őrült magyar ételnek nevezett és hősiesen megkóstolt, de repetát azért nem kért...   

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorpocok.blog.hu/api/trackback/id/tr50932690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szikla_11 2009.02.10. 07:01:55

Ha legközelebb a karfiolt picit előfőzöd, alá vajat teszel, tetejére pedig a fűszerek után kakaó helyett tejföllel elkevert tojást és a végén reszelt sajtot, akkor igazán finom, "csőbensült" egytálétel fog születni!

LeMona 2009.02.11. 14:58:58

Zsuzsám, most egy kis munka. Sorry! OTKA ügyben kapom az érzést jobbról balról. Próbálom kivédeni a csapásokat, ma Keleti Imre üldözött. Küldött neked egy emilt amire nem válaszoltál. Ha tudok valamit segiteni itt az egyetemen szólj légy szíves. Bár nem igazán tudom miről van szó, de szívesen megteszem, ha futkározni kell esetleg... Pussz: M. lemona76@gmail.com
süti beállítások módosítása