Válaszok

2009.01.18. 15:44

Elsőként köszönöm a hozzáfűzéseiteket! Olyan szívderítő olvasni amit írtok - így kicsit együtt vagyunk! Íme a válaszaim: Én is egyedül reggelizem, de egyelőre nem bánom kicsit sem. Nézegetem a többi ablakot, a mögöttük új napot kezdő emberekkel együtt, vagy csak mélázok az előttem álló napon (esetleg azon gondolkodom, mit aggassak magamra aznap). Szóval szeretem ezeket a reggeleket. Annak ellenére egyedülizem reggel, hogy a lakótársam egy kedves német lány, aki szintén szokott reggelizni - jó fél órával miután én elindultam dolgozni. Mostanra már kiderült azért némi turpisság a nagy szerencsének vélt lakás körül. A tulaj - aki egy belorusz származású, nálam pár évvel fiatalabb kollégám - egy évre elment vidékre a feleségével és a két kis gyerekével, ez idő alatt gondolta kiadja a 3 szobáját. Az egyikbe még ősszel talált egy német lányt, de a téli vizsgaidőszak elején már nem lelt még két diákot a másik két szobába - itt jöttem a képbe én. Mindegyikőnknek jó, hogy most itt lakom, de ez szigorúan átmeneti helyzet. Nagyon rövidtávon! (részleteket majd később) Hogy mi mindent "örököltem"? A német lányt és a német barátját (merthogy most a fiú mindig itt van, mert annyi a hely! - de ide nem költözik, mert ez neki nagyon drága...khm, khm), a beígért macskát szerencsére elvitték, mert a német lány nagyon nem bírta a cicust, a halakat viszont itt hagyták - ők nem csapnak nagy zajt.

És kire kell vigyázni? Hát, a szembe lakó öreg nénire, de nem őrizni kell hanem őrizkedni tőle. Merthogy általában bolondok házában lakik - és időnként hazajön (Februárban lesz esedékes). Az alattunk lakó néni is furcsa kicsit, de ő szelíden hallgattatja a házzal Szécsi Pál és Harangozó Teri svéd megfelelőit. Ha már a zenénél tartunk, a német lány játszik az egyetem  egyik zenekarában (amelyikben nem a zenemű, hanem az együtt vigyorgás a  cél), jó lenne csatlakozni a csoporthoz majd ha kikerül hozzám a hangszerem.

Hogy milyenek a malájnak mondott, thai-nak titulált diákok? Első és legfontosabb ismérvük, hogy indonézek. Még csak futólag találkoztunk. A fiúk emberformájúak, a lányok kendőformájúak - csak a szemük villog ki a kendő alól. Jövő szerdán indul a MENET! Bár mostanra már kicsit izgulok, mert a kollégámmal erre a kurzusra szántuk volna a csütörtököt, meg a pénteket de végül lebetegedett és a kedd délután maradt arra, hogy szerdán elinduljon minden. Hát, ez van. Nem stresszelek, ha ő sem idegeskedik. 

A kávészünetről is kérdeztetek. A kávészünet a nap fő látványossága. Reggelente kap a tanszék egy friss, meleg ropogós cipót a szomszéd pékségből. Ez a kenyér meg a hozzá kínált vaj narancs - vagy/és bogyólekvárral a reggeli kávé kísérője. (A lekvárok megérdemelnek egy külön bejegyzést, erre még visszatérek) Isteni finom! És igen jól lehet úgy beszélgetni, hogy a másikra, a kenyérre, a csorgó lekvárra is figyelni kell. Merthogy ők villával teszik a lekvárt a kenyérre (vagyis a szélén több van, mint a közepén), és a megvajazott megkent szeletet hosszában félbehajtják (csőszerűen ki is nyílik a végén a ropogós héjánál). Ami persze minden harapásnál szakad, folyik, egyszóval macerás.

Jól érzem-e magam? Igen. Jókat mosolygok a világ sokszínűségén. És van valami a levegőben, ami olyanná teszi a napokat, mintha a szaunából jönnék. Valahogy most "belül van a nyugodt meleg" - és ez nagyon szeretni való érzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorpocok.blog.hu/api/trackback/id/tr33885448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs.A 2009.01.19. 08:01:18

Ahogy a reggeliről írtál, máris korog a gyomrom, elképzelem a friss cipót a lekvárral... Nagyon örülök, hogy zajlik az élet, és mindig történik veled valami! Csak így tovább, írj sokat, mindig mosolyt csalsz az arcunkra!! És az akváriumos kép nagyon tetszik. Puszi

domdo 2009.01.19. 11:36:15

Nagyon jó olvasni írásaidat. Kiérzik belőlük, hogy jó érzed magad a bőrödben.Ez mindig maradjon így!Puszia

edittigris 2009.01.20. 18:27:38

A kávészünetben mindenki angolul beszél?
süti beállítások módosítása