Első nap az iskolában...

2009.01.12. 21:01

Ma volt az első munkanapom. Kedves környezetben sikerült lakást bérelni, bár innen jó háromnegyed óra begyalogolni az egyetemre. Még nem visz rá a lélek, hogy ilyen hidegben biciklizzek, bár itt szinte mindenki beteker reggel a munkahelyére.  Viszont gyönyörködhettem a reggelben! Itt ugyan csak fél kilenc körül kel fel a nap, de már fél nyolctól mindenféle színű volt az ég. Én ilyen gazdag palettát hajnalban még nem is láttam! Mire beértem, alaposan megcsípte a fülemet meg az orromat a hideg, dehát ez így van rendjén - Svédországban nehogymár melegem legyen januárban! A kollégák aranyosan fogadtak, az irodám kicsi és üres még, de ez nemsokára megváltozik, és az adminisztráció meglepően gyorsan haladt. Szinte mindent sikerült elintézni vagy legalább elindítani ma. Holnap már a munkára, a kurzusokra koncentrálhatok. Még a kezdő svéd nyelvtanfolyamot is sikerült megérdeklődnöm!

Van egy kedves szokása ennek a tanszéknek. Reggel fél 9-kor és délután fél 3-kor mindannyian összegyűlnek egy kávéra. Közösen beszélgetnek, ücsörögnek, kávéznak, esznek és utána mindenki megy a dolgára. És ugye nem is én lettem volna, ha nem akkor zárom ki magam sikerrel a szobából, amikor épp erre a Holy Coffeebreak-re gyűlti össze a nép. Cserébe megtudtam, ki hányszor szorult ki meg be az irodába, hagyta el a kártyáját, merre vannak a menekülő utak, majd egyszercsak előjöttek a "régi kulcsos sztorik" és egyéb hasznos dolgok, összességében jól szórakoztunk! (Azért a nevek mellé majd még más beszédtémát is be kell gyűjtenem - Hiszen azt mégsem mondhatom a szomszédnak, hogy Jó reggelt! Emlékszem tavaly a WC-be pottyant a kulcsod!)  Ennyit a hatásos belépőről. Összességében igen jó nap volt a mai! Ennél rosszabb egy napom se legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorpocok.blog.hu/api/trackback/id/tr78873662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SvenJorgensen 2009.01.13. 14:06:44

Örülök, hogy már az első napon nyomot hagysz a helyiek életében :-) de nem baj. Hajrá Zsuzsi, csak így tovább. Légyszi képeket!!! Lakásról, munkahelyről, Lundról, bármiről

domdo 2009.01.13. 15:56:18

Biztosan ott is jól érzed magad, és lesznek nagyon vidám perceid. Mi pedig nagyon várunk minden új hírt. Hajrá Zsuzsi!
dondodom

Cs.A 2009.01.13. 16:39:11

Nagyon sok ilyen szép napot kívánunk neked, mint amilyen a mai volt! Gondolunk rád mindannyian, és kíváncsian olvassuk a híreket!

edittigris 2009.01.13. 21:38:59

Mégiscsak kellett volna fülvédőt szereznünk. tedd a kézmelegítőt a sapkádba! Jó "svédülést"! Nagyon drukkolok neked!

LeMona 2009.01.14. 11:23:14

Még nem vezettem be teadélutánt, de ezek után meggondolom. Remek ötlet, mert már vészesen fogy a legendás Kutatók Éjszakája csoki, ami becsalja a kollégákat a tanszékre délután. Egy kis relaxálás céljából... Pénteken én a telefonomat ejtettem bele a WC-be. Látom svédéknél is előfordul hasonló :O) Ha igy fojtatod függő leszek, tetszik ahogy írsz! Hajrá :P

-ra- 2009.01.14. 15:39:00

A kávészünetről jut eszembe, hogy annak idején - 15-20 éve - Finnországban törvény írta elő minden munkaadónak a napi 2x12 perc(!) kávészünet biztosítását. (Lehet, hogy itt is ez a helyzet?) Ezek általában oldott, beráti beszélgetések voltak, és hasznosak is,mert sok apró-csprő dolgot meg lehetett beszélni, "ha már úgyis együtt vagyunk" jeligére. Sütit is adnak?:-)
süti beállítások módosítása